Novosti

Godišnja skupština Lige protiv raka

Redovna godišnja Skupština Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije održana je u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a Skupštini je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Na samom početku prigodne riječi uputila je predsjednica Lige Marija Sačer koja je ujedno prezentirala Izvješće o radu Lige u protekloj godini gdje je poseban naglasak stavila na projekt „Zajedno protiv pušenja“ kojem je cilj potaknuti mlade na pravilan odabir zdravog stila života i otklona od ovisnosti. Obavijestila je prisutne kako istovremeno rade i na još dva preventivna projekta, projekt o prevenciji raka vrata maternice i „Mala liga“. Istaknula je kako ove godine započinje cijepljenje protiv humanog papiloma virusa kao mjere primarne prevencije za učenike i učenice prvih razreda srednjih škola, a na kraju svog govora zahvalila je svima na trudu, dobrim djelima i zalaganju koji su svi zajedno u protekloj godini uložili nastojeći dobiti bitku s rakom.

Na Skupštini je predstavljen drugi po redu Godišnjak Lige protiv raka, a izabrano je i novo radno predsjedništvo, zapisničar kao i ovjerovitelj zapisnika te su predstavljene i izmjene Statuta Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, financijsko izvješće te Izvješće nadzornog odbora. Važno je napomenuti kako je i ove godine Liga organizirala javno-zdravstvene kampanje, šireći tako svim sugrađanima poruke o važnosti brige za zdravlje, a time su ukazali i na onkološki oprez te je klubovima omogućena psihološka pomoć kroz predavanja i psihološke radionice.

Na kraju Skupštine podijeljene su mnogobrojne zahvalnice za uspješni rad, ali i kao motivacija za još bolji rad u budućnosti.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live