Novosti

Stručna komisija za zajednička lovišta održala sjednicu

Buduće granice novih lovišta bila je glavna tema sjednice Stručne komisije za zajednička lovišta održanoj u Županijskoj upravi.

Odlučeno je da će se do kraja lipnja obići teren i napraviti prijedlozi granica za parcelaciju zajedničkih otvorenih lovišta broj VI/104 – „Koprivnica 1“, VI/105 – „Koprivnica 2“ i VI/102 – „Đurđevac 1“. Sukladno tome, dogovoreno je da se u Ministarstvo poljoprivrede pošalje upit kada će biti riješen postupak arbitraže pokrenut u srpnju 2015. godine, a vezan uz granicu zajedničkog otvorenog lovišta broj VI/102 – „Đurđevac  1“ i zajedničkog otvorenog lovišta broj VII/104 – „Mosti-Zdelja“, kako bi Koprivničko-križevačka mogla uskladiti prijedloge granica budućih lovišta.

Nadalje, kako je u postupku produljenje Ugovora o zakupu za zajedničko otvoreno lovište broj VI/101 – „Križevci“ utvrđena je cijena lovozakupnine koja je  obračunata sukladno Zakonu o lovstvu, a ista će biti predmet Odluke o produljenju Ugovora o zakupu na Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije.

Ovoj sjednici prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, županijska viša savjetnica za šumarstvo, lovstvo i elementarne nepogode Snježana Babok Grgić te ostali članovi komisije Krešimir Krapinec, Tibor Balint, Miroslav Brnica i Stjepan Čeredar.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live