OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Grad Đurđevac osigurao dodatnih 2,5 mil. kn za EU projekta prezentacije Đurđevačkih pijesaka, škole u prirodi i hostela

Grad Đurđevac uspješno je osigurao dodatna sredstava sufinanciranja od strane Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za projekt Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna, a s ovim dodatnim sredstvima osigurano je sufinanciranje u visini od 16,2 milijuna kuna čime vlastiti udio Grada u financiranju iznosi oko 1,1 milijuna kuna.
Projektom se previđa kompletna obnova, uređenje i opremanje stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom vrijedne prirodne baštine – Đurđevačkih pijesaka od njihovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune. Cilj je da posjetitelj nakon što dobije sve informacije poželi otići i na samu lokaciju Đurđevačkih pijesaka.
Drugi segment odnosi se na izgradnju hostela na početku Park šume Borik. Riječ je o obnovi postojeće zgrade koja se nalazi u šumi Borik i koju ćemo pretvoriti u hostel sa smještajnim kapacitetima. Plan je pokrenuti i školu u prirodi gdje će učenici iz cijele Hrvatske imati priliku iz prve ruke upoznati posebnosti života na Peskima.
I naravno treći segment će obuhvatiti sam Rezervat Đurđevački pijesci, gdje će se dodatno urediti i označiti poučne, pješačke staze, a predviđeno je i postavljanje Hotela za kukce, te automatskog sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.
Aktivnostima projekta unapređuju se i stvaraju potrebni sadržaji i infrastruktura za razvoj različitih vrsta i specifičnih oblika turizma, ali na održiv način, te se doprinosi održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.
– Ovaj projekt dodatno će se prezentirati bogatstvo i vrijednost Đurđevačkih pijesaka, te će se omogućiti dodatna popularizacija endemskih biljnih i životinjski vrsta koje tamo obitavaju. Na ovaj način ćemo i zaštititi pijeske od devastiranja. Novi sadržaji ojačati će turističku ponudu Grada Đurđevca koji već sada bilježi rekordnu posjećenost na svim turističkim destinacijama na cijelom svojem području, a ovo će biti još jedna sjajna pozivnica za turiste da posjete Đurđevac – zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio