Novosti

Grad mirisnih lavanda, spremno 10.000 sadnica: Grad Đurđevac svakom kućanstvu poklanja dvije sadnice lavande

Grad Đurđevac je još pred četiri godine pokrenuo projekt uređenja javnih površina sadnjom lavande koja je osim što je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i mirisu, bitno je doprinijela bioraznolikosti na području grada, značajno je uljepšala grad te ostavlja dojam lijepo uređenog mjesta na sve prolaznike i goste koji posjete grad Đurđevac.
Pa tako posjetitelje na ulazu u grad Đurđevac dočekuju polja sa 10.000 mirisnih lavanda, a lavande su posađene i na javnim površinama u središtu grada. Sve lavande su uzgojene u đurđevačkom rasadniku, a dio sadnica za uzgoj darovale su i članice Klastera Lavendula.
Još 10.000 sadnica u rasadniku čeka jesenjsku sadnju, ali ovaj put nisu namijenjene samo za sadnju na javnim površinama već i za sadnju u dvorištima domaćinstava na području grada u cilju uređenja i uljepšavanja okućnica.
Zainteresirani mogu podići sadnice od ponedjeljka, 28. rujna 2020. godine uz predočenje osobne iskaznice u rasadniku Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o. sve do isteka zaliha svaki radni dan.
Više informacija dostupno je na web stranici Grada Đurđevca.


Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live