Novosti

Niz uspješnih rezultata: Đurđevačke šahistice izborile završnicu kadetskih liga

Proteklog vikenda, u đurđevačkom Hotelu Picok održana je završnica kadetskih liga regije Centar, na kojoj je nastupilo ukupno devetnaest ekipa u I. kadetskoj ligi, I. ligi kadetkinja i II.C kadetskoj ligi.
Šahovski klub „Picok“ Đurđevac imao je predstavnike u svim natjecanjima, a najveći uspjeh su postigle šahistice osvojivši 2. mjesto u ligi. Tim plasmanom su već četvrtu godinu zaredom osigurale nastup na završnici kadetskih liga. Do sada su dva puta bile ekipne prvakinje Hrvatske, a jednom su bile doprvakinje. Do novog velikog uspjeha predvodila ih je kapetanica Ema Bevanda, a još su nastupile Lana Plazek, Lorena Vlašić, Sara Balent i Nika Rončević.
Odličan plasman su ostvarili i klupski kadeti koji su u I. kadetskoj ligi osvojili 6. mjesto. Tim plasmanom su već desetu godinu zaredom osigurali opstanak u najjačoj hrvatskoj kadetskoj ligi što je do sada uspjelo samo rijetkim klubovima. Predvodio ih je kapetan Ognjen Domović, a još su nastupili Luka Tomrlin, Karlo Šokec i Borna Živko.
U II.C ligi jedino je đurđevački šahovski klub imao dvije ekipe koje su na kraju osvojile peto i šesto mjesto. Drugu kadetsku ekipu do petog mjesta je predvodio kapetan Matija Mihočka, a još su nastupili Lovro Škurdija, Pavel Domović, Tin Turbelija, Luka Vedriš i Antonija Petrović. Treću kadetsku ekipu je vodio kapetan David Benaković, a za taj sastav su još nastupili Natan Benaković, Jurica Županić i Tin Trešćec.
Tako je Đurđevac u kratkom vremenskom razdoblju već po drugi puta organizirao veliko šahovsko natjecanje. Podsjetimo da je početkom mjeseca u Đurđevcu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniorke na kojemu je pobijedila WFM Patricija Vujnović.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live