Novosti

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči u emisiji Gradske teme

Komunalne usluge u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno su prijavile višestambenu zgradu na adresi Đure Basaričeka 7 u Đurđevcu, na natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada.
Natječaj je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon administrativne provjere i ocjene kvalitete odbor za odabir projekata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost utvrdio je kako projektni prijedlog udovoljava propisanim uvjetima.
 
 
 
 
– obnovom će se povećati i sama vrijednost stanova istaknuo je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.
Grad Đurđevac je i na prijavu rekonstrukcije vrtića dobio pozitivnu odluku nadležnih tijela.
 
 
 
 
– obnovom će se postići značajna uštede energije, te će se smanjit ukupni troškovi režija. Grad ovim projektima nastoji potaknuti svijest i kod svojih građana o važnosti korištenja obnovljivih izvora, te prednostima koje se ostvaruju kroz uštedu energije, dodao je u emisiji Gradske teme gradonačelnik Janči.
Gradu Đurđevcu odobreno je sufinanciranje u iznosu 3,2 mil. kuna za projekt Energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana i Energetsku obnovu zgrade Odjela za djecu s teškoćama.
 
 
 
 
– grad Đurđevac je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a kao dokaz tom je da se na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjenog energetskoj obnovi odgojno-obrazovnih ustanova prijavilo samo šest škola iz naše županije, a za čak dvije škole s područja Đurđevca koje je prijavio Grad odobreno je sufinanciranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.
Gradonačelnik Janči dodao je u emisiji Gradske teme da Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina organiziraju prezentaciju gradnje povoljnih stanova preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca. Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live