Novosti

Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova održalo 49. sjednicu

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u sklopu svoje 49. sjednice održalo je tribinu povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece žrtava nasilja i Međunarodnog dana roditelja, kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota.
Župan je pohvalio aktivnosti Povjerenstva te predsjednicu Vericu Rupčić, za koju je naglasio kako je savjesno, vrijedno i odgovorno obavljala svoje dužnosti.
Predsjednica Rupčić govorila je o važnosti uloge roditelja te obitelji kao temelju društvene zajednice. Također se osvrnula i na temu nasilja, posebno obiteljskog nasilja i nasilja nad djecom i mladima. Kazala je kako je Povjerenstvo, u suradnji s drugim institucijama, pomoglo riješiti nekoliko slučajeva nasilja, no kako pred cijelom zajednicom predstoji još mnogo posla kako bi se zaštiti oni najslabiji. Dodala je kako je cilj obilježavanja Međunarodnog dana djece žrtava nasilja podizanje svijesti u javnosti, uz poruku kako nasilje nad djecom nikad nije opravdano.
Predavanja okupljenima održale su ravnateljica križevačkog Centra za socijalnu skrb Sanja Jakopović, policijske službenice Maja Vrbek i Valerija Golubić iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke te pedagoginja Gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac Jasna Horvat Vlahović, a tribini su još prisustvovali predstavnici obrazovnih i drugih ustanova.
 
 
(foto;  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio