Novosti

Gradonačelnik Lacković ponovno ukazao na potrebu za Timom 2 hitne medicinske službe

Gradonačelnik grada Đurđevca Željko Lacković uputio je dopis ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i županu Darku Korenu u kojem stoji sljedeće:
Poštovani,
tijekom proteklih godina Grad Đurđevac se je u nekoliko navrata obraćao Zavodu za hitnu medicinu, Koprivničko-križevačkoj županiji te Ministarstvu zdravlja sa zamolbom za rješavanje gorućeg problema u hitnoj medicinskoj službi koja se obavlja na području Grada Đurđevca za potrebe Grada i sedam okolnih općina, odnosno koja pokriva oko 25.000 stanovnika. Uzimajući u obzir da su rubna područja koja pokriva hitna služba u Đurđevcu udaljena  od Đurđevca do 30 km, udaljenost do bolnice u Koprivnici je oko 30 km, a do Zagreba dodatnih 100 km, građani nemaju jednaki nivo javne usluge kao u drugim područjima naše županije, već kao potencijalni korisnici imaju značajno manje izglede preživljavanja u kriznim situacijama.
Nepostojanje Tima 2 hitne medicinske službe u Đurđevcu predstavlja razlog daleko većeg rizika od smrtnog ishoda kod srčanih i drugih izvanrednih stanja, a kada se uzme u obzir da se u vrijeme hitne potrebe Tim 1 nalazi na intervenciji udaljen i do 30 km te da pacijenti dolaze na zaključana vrata zdravstvene ustanove, i blaži hitni medicinski slučajevi predstavljaju ugrožavanje života pacijenta. Pored navedenog ističe se i problem velikog broja prometnih nezgoda sa ozlijeđenim osobama na našem području.
S obzirom na  navedeno, predlaže se da se  u Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Ispostavi Đurđevac pored Tima 1 predvidi  i Tim 2 te da se sredstva za djelovanje TIM-a 2 osiguraju u Proračunu Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu.
Nadamo se da ćete temeljem izloženih argumenata, prihvatiti naš zahtjev te organizirati djelovanje Tim-a 2 u Ispostavi Đurđevac, a time omogućiti bolje uvjete za preživljavanje stanovnika đurđevačke Podravine.
GRADONAČELNIK
Željko Lacković, dipl.iur.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live