Novosti

U tijeku rušenje starih, zapuštenih i opasnih objekata na području Grada i prigradskih naselja

Na području grada i prigradskih naselja u tijeku je mjera rušenja starih, zapuštenih i opasnih objekata, a kroz koju se nastoji uljepšati izgled grada i prigradskih naselja. Ova mjera je privukla veliki interes vlasnika da sruše svoje stare i zapuštene objekte zbog mogućnost sufinanciranja čime im se znatno smanjuju troškovi rušenja, a do sada je srušeno 15 kuća, dok u Grad i dalje pristižu zahtjevi za sufinanciranje rušenja te će broj srušenih kuća do kraja godine znatno povećati.
Sukladno Odluci o komunalnom redu Grad sufinancira rušenje stambenih objekata upisanih u Registar zapuštenih stambenih objekata na području Grada s iznosom od 7.500 kuna, a sredstva se odobravaju pod uvjetom da vlasnici objekat sruše u roku od 30 dana od izdavanja rješenja te da urede i ograde gradilište.
Odobravanjem ovih sredstava cilj je potaknuti ljude da sruše stare objekte nepodobne za život, te da ograde svoju parcelu što je preduvjet. Najčešće su to opasne građevine u kojima najmanje pet godina nitko ne živi.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live