Novosti

Gradonačelnik traži korištenje sportske dvorane bez naknade

Gradonačelnik Željko Lacković uputio je dopis županu i Županijskoj skupštini u kojem traži suglasnost za korištenje školske sportske dvorane Strukovne škole Đurđevac bez naknade za djecu i sportske udruge. U Grad je dostavljen novi Ugovor o korištenju dvorane koji je usklađen s Odlukom o minimalnim cijenama i evidenciji korištenja nekretnina i pokretnina školskih ustanova kojima je osnivač županija.

Temeljem navedene Odluke propisane su minimalne cijene nekretnina, te je za dvoranu Strukovne škole Đurđevac određena cijena od 300 kuna po satu, pod čime se podrazumijeva razdoblje od 45 minuta.

Gradonačelnik je istaknuo kako naplaćivanje sportske dvorane djeci i mladima našega Grada čiji su roditelji gradili ovu školu i dvoranu, smatra potpuno neprimjerenim. Gradski korisnici – djeca i mladi nisu komercijalna kategorija, niti je škola komercijalna tvrtka, a Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca, klubovi, niti djeca koja u njima treniraju, nemaju tražena financijska sredstva. Dodao je kako je primjereno naplatiti sve stvarne troškove koji nastaju korištenjem dvorane kao što su dodatne usluge (trošak osoblja za čišćenje i sl.), a Grad i Zajednica su spremni plaćati navedene troškove.

Istaknuo je i kako županija koja upravlja resursima na području Grada, mora imati razumijevanja za ovu problematiku, pa vjeruje da će župan dati svoju suglasnost na besplatno korištenje dvorane, kako bi i na taj način potpomognuli razvoj sporta i zdravog stila života za više stotina mladih Đurđevčana.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live