NovostiVijesti

Gradska knjižnica zaključila još jednu rekordnu godinu: učlanjeno 1738 korisnika

Unatoč vrlo izazovnoj, te punoj ograničenja 2021. godini Gradska knjižnica Đurđevac bilježi zavidne rezultate u svim segmentima svog rada i djelovanja te nastavlja svoj kulturni procvat, a svojim poslovanjem još jače učvršćuje svoju ulogu kao središte informacijskog, kulturnog i kreativnog života Đurđevca i okolice.

-Tijekom godine surađivale smo s mnogobrojnim udrugama organiziravši izložbe i stručna predavanja, predstavljanja lokalnih književnika i osoba bitnih za kulturni razvitak našeg grada, a ugostile smo i neke od najpoznatijih književnika moderne hrvatske književnosti. Knjižnica provodi i brojne programe za socijalno isključene članove našeg društva- rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Uložena su značajna sredstva u obnovu informatičke opreme pomoću koje je opremljen Makerspace prostor koji potiče nove oblike cjeloživotnog učenja, posebno u području informatike i prirodnih znanosti. Knjižnica je organizirala 16 kazališnih predstava na kojima je sudjelovalo više od 3500 posjetitelja.

U 2021. godini je bilo učlanjeno 1738 korisnika, što je 324 korisnika više nego 2020. godine. Korisnici su posjetili knjižnicu 34839 puta i posudili 29488 jedinica građe.

-Zavidna je i posjećenost kulturnim sadržajima koje knjižnica nudi. Tako je u 2021. godini na Odjelu za odrasle bilo prisutno na 93 događanja 3720 korisnika, a na Dječjem odjelu na 145 događanja 2610 korisnika. Ukupno je na kulturnim događanjima sudjelovalo 6330 korisnika. Održano je 34 edukacijskih radionica na kojima je sudjelovalo 1009 polaznika, a 329 korisnika sudjelovalo je u stručnom obilasku knjižnice. U 2021. godini nabavili smo 1931 jedinica građe, a fond knjižnice iznosio je 58268 svezaka, pri čemu Zavičajna zbirka broji 1000 jedinica građe- rekla je ravnateljica Bernarda Ferderber.

-Stalnim uvođenjem novih programa i aktivnosti nastojimo unaprijediti knjižničnu djelatnost, a besplatnom članarinom i svim knjižničnim uslugama želimo privući sve građane da postanu dio naše knjižnične obitelji- dodala je ravnateljica te se zahvalila Gradu Đurđevcu na podršci i suradnji u realizaciji programa i projekata knjižnice.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live