NovostiVijesti

Grda Đurđevac: Zeleni projekti za zeleni grad

Na Gradskom vijeću Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči vijećnicima je prezentirao zelene projekte koji su u pripremi ili su već prijavljeni na neki od natječaja.

Kako je naglasio Đurđevac teži ozelenjivanju gradskih površina unutar grada, zaštiti okoliša i osvještavanju ljudi o važnosti očuvanja okoliša koji nas okružuje.

– Jedan od zelenih projekta na kojima radimo je i projekt zelene transformacije zaštićenog prostora utvrde Stari grad koji obuhvaća uređenje okoliša oko cijele utvrde, uređenje sportske infrastrukture te povezivanje tih sadržaja sa ŠRC-om Đurđevac- rekao je gradonačelnik.

-Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a na školi, vrtiću i na JVP-u Đurđevac postavit će se solarne ploče kako bi naše ustanove bile energetski učinkovitije i energetski neovisne što je posebno značajno u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata- dodao je gradonačelnik Janči.

-Iduće godine krećemo i s rekonstrukcijom Trga sv. Jurja, a trg će se urediti tako da se što više površina ozeleni kako je to predviđeno SECAP programom. I kroz druge projekte ćemo nastaviti što više ozelenjivati grad

-Nastavljamo s provedbom EU projekata i prijavom na natječaje koji će se raspisivati iz EU fondova, a provođenjem brojnih projekata i korištenjem europskih sredstava značajno podižemo standard života na području grada- zaključio je gradonačelnik Janči.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live