OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

HAK u vrtiću Maslačku: vrtićarci učili o sigurnosti u prometu

Hrvatski autoklub i ove je godine predstavio preventivno – edukativni program Vidi i klikni u DV Maslačak u Đurđevcu.
Problem malih pješaka – djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u automobilu – u svojstvu putnika.
Program obuhvaća niz situacija s kojima se djeca svakodnevno susreću na cestama, a u kojima je važno vidjeti i biti viđen.
Pomoću ovog programa, djeca su dobila važne informacije i vještine kojima će sigurnije sudjelovati u prometu, ali i pozitivno utjecati na navike i ponašanje svojih roditelja i obitelji. Program je realiziran uz pomoć didaktičkih pomagala i električnog automobila, a obuhvatio je vježbanje pravilnog korištenja nogostupa, uočavanje prometnih svjetla, propisno prelaženje ceste korištenjem pješačkog prijelaza, simulacija prelaska u situaciji kada nailazi automobil, vježbanje vizualnoga kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu. Mališani su naravno najviše bili oduševljeni električnim automobilom te je većina njih isprobala kako je to voziti.
Budući da je program namijenjen djeci u sedmoj godini života, u ovim aktivnostima sudjelovala su djeca starijih skupina Cvjetići i Loptice, te djeca dječjeg vrtića Bubamara iz Kalinovca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio