Novosti

IN MEMORIAM – VLADO LEŠČAN, POTPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GRADA ĐURĐEVCA

IN MEMORIAM – VLADO LEŠČAN, POTPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GRADA ĐURĐEVCA
Vlado Leščan rođen je 27. svibnja 1956. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Đurđevcu, a potom upisao Rudarski i geološko-naftni fakultet na kojem je diplomirao 1981. godine. Radni vijek proveo je radeći na naftnim postrojenjima u Hrvatskoj kao i na svim kontinentima u tvrtki INA NAFTAPLIN CROSCO.
Vlado Leščan bio je izuzetno aktivan u društvenom i političkom životu Grada Đurđevca.

Od osnutka Košarkaškog kluba „Mladost“ 1972. godine bio je aktivan igrač i kapetan momčadi kojoj je ostao vjeran i za koju je nastupao cijeli svoj igrački vijek. Bio je svestrani sportaš. Pored košarke bavio se je nogometom, streljaštvom i tenisom te je nastupao za đurđevačke klubove.
Vlado Leščan od prvih dana osamostaljenja Republike Hrvatske aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta RH, a nakon uvođenja višestranačja i prvih demokratskih izbora, obnašao je dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca od 1993. – 1997. godine.
Omiljen među sugrađanima zbog svoje iznimne ljudskosti i razumijevanja svakog čovjeka, imao je podršku u svom društvenom i političkom angažmanu u kojem se je naročito zalagao za sportske klubove i interese našeg grada, te se je ponovno uključio u politički život Grada 2014. godine sudjelovanjem na izborima unutar inicijative „Ljubav prema svome gradu“. Izabran je u Gradsko vijeće u kojem je obnašao dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća aktivno sudjelujući u svim aktivnostima Grada, iskreno želeći učiniti svoj Đurđevac ljepšim i boljim mjestom.
Široki krug prijatelja koje je stekao uvijek nastojeći pomoći drugome kao i poslovni kolege, ostali su zatečeni iznenadnom smrću čovjeka koji je zaista učinio mnoga dobra djela. Ostaje nevjerica i pitanje zašto je baš Vlado, naš Duspe morao otići tako rano? Svi koji su si postavili ovo pitanje nosit će uspomenu na velikog Čovjeka, druga i „pajdaša“.
Posljednji ispraćaj i oproštaj od Vlade Leščana održat će se na Gradskom groblju u Đurđevcu 31. prosinca 2016. godine u 14,00 sati, a komemoracija na kojoj će se prijatelji, kolege i suradnici oprostiti od dragog nam Vlade održat će se istog dana u salonu na I. katu utvrde Stari grad u Đurđevcu s početkom u 12,30 sati.
-stoji na stranicama Grada Đurđevca.

lescan

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live