Novosti

Istaknuta inicijativa za pridruživanje PANNON EGTC-u

U Lendavi održana je Glavna skupština europske grupacije za teritorijalnu suradnju PANNON Europske grupacije teritorijalnih korporacija. Grupacija je to koja okuplja regije, gradove i općine iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske s ciljem partnerskog povezivanja u svrhu pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa.

Na glavnoj skupštini predstavnici članica raspravljali su o izvješću predsjednika, planu rada za naredno razdoblje i drugim redovnim temama.

U svojstvu promatrača skupštini su prisustvovali predstavnici Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, koje su iskazale interes za pridruživanje. Događaju je prisustvovala i generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga, koja je istaknula interes hrvatskih županija uz rijeku Dravu za pridruživanjem ovoj teritorijalnoj grupaciji. Nakon toga predstavljene su dvije zainteresirane županije, a osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji izložio je voditelj odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live