Novosti

Srednja škola Stjepana Sulimanca sudjelovala u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na pripremnom sastanaku CEDEFOP-ova projekta Thematic Country Review on Apprenticeship

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, održan je pripremni sastanak CEDEFOP-ovog (European Centre for the Development of Vocational Training) projekta „Thematic Country Review on Apprenticeship“. Budući da Srednja škola Stjepana Sulimanca ima vrijedna iskustva u području naukovanja, ravnatelj škole Josip Ivoš dobio je pozivnicu da svojim stručnim znanjima vezanim uz naukovanje da svoj doprinos raspravi na pripremnom sastanku. Na sastanku su sudjelovale predstavnici CEDEFOP-a, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te predstavnici ključnih dionika u sustavu strukovnog obrazovanja i naukovanja u Republici Hrvatskoj: Zajednica županija RH, Strukovne škole, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Hrvatska obrtnička komora.

U sklopu sastanka predstavljen je sustav strukovnog obrazovanja i naukovanja u Republici Hrvatskoj te njegove specifičnosti.  Navedeni pripremni sastanak prvi je u nizu aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

Predstavnica CEDEFOP-a, Irina Jemeljanova, predstavila je projekt i njegovu metodologiju, referirajući se na iskustva drugih zemalja koje su sudjelovale u projektu. Sudionici su se zatim aktivno uključili u raspravu. Na sastaku se raspravljalo o specifičnim izazovima javnih politika za sam projekt te su iznijeta očekivanja o rezultatima istog. Radni jezik sastanka je bio engleski.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CEDEFOP-om se od ove godine uključilo u provedbu istraživanja o pregledu sustava naukovanja u Republici Hrvatskoj u okviru projekta “Thematic Country Review on Apprenticeship”. Cilj je pomoći nacionalnim dionicima utvrditi postojeće probleme i specifična rješenja kako bi se nadišli izazovi i dosegli ciljevi u području naukovanja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live