Novosti

Izaslanstvo Veleposlanstva Republike Poljske na sastanku u Županiji

Župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota sa suradnicima primili su danas, 5. veljače izaslanstvo Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu.
Izaslanstvo su činili voditelj Odjela za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva, ministar savjetnik Marek Łyżwa, tajnik Odjela Marek Suchowiejko i Agnieszka Cyganik Lučić stručnjakinja u Odjelu za promociju trgovine i investicije.
Sastanak su inicirali stručnjaci iz Poljske, a tema sastanka bila je nastavak i jačanje suradnje između Poljske i Hrvatske. Na početku sastanka, župan Darko Koren poželio je dobrodošlicu gostima i pohvalio diplomatske odnose između Hrvatske i Poljske istaknuvši kako s nijednom stranom zemljom nemaju tako dobru suradnju kao što imaju s Republikom Poljskom. Župan je potom informirao goste o prostoru Koprivničko-križevačke županije pruživši im informacije o broju stanovnika, industrijama koje obitavaju u Županiji te znamenitostima po kojima je Županija poznata.
Ministar savjetnik Marek Łyżwa čestitao je županu na uspjesima Županije i istaknuo želju za nastavkom gospodarske suradnje Poljske i Hrvatske. Marek Łyżwa naveo je nekoliko primjera dosadašnje suradnje između dviju država i dodao kako rade na tome da što više poljskih tvrtki dođe u Hrvatsku s ciljem da hrvatski i poljski poduzetnici krenu u zajedničko poslovanje. Ministar savjetnik se osvrnuo na rast uvoza i izvoza na razini od 40 posto između Poljske i Hrvatske i istaknuo kako će on zasigurno i dalje rasti te da je Veleposlanstvo Republike Poljske na raspolaganju i spremno pomoći oko gospodarskih misija.
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac održao je prezentaciju s fokusom na gospodarstvo u Koprivničko-križevačkoj županiji, a sastanku je prisustvovala i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live