Novosti

Izlet dobročinitelja u Međimurju

Župnik župe Setoga Josipa radnika Novo Virje Krunoslav Milovec organizirao je izlet dobročinitelja u znak zahvalnosti za pomoć i potporu župi. U okviru izleta je bila posjeta župnoj crkvi Sv. Jurja na bregu u Međimurju. Župnik Ivica Puškadija je upoznao izletnike s poviješću crkve, s posebnim naglaskom na dan 4.lipnja 2008.g. kada se srušio crkveni toranj do temelja. Iznio je i kronologiju gradnje novoga tornja, koji je izgrađen uz pomoć dobročinitelja te biskupije i svjetovne vlasti, a blagoslovljen je u prosincu 2010.g.
Izlet je nastavljen u Varaždinu, gdje je u Varaždinskoj katedrali velečasni Krunoslav Milovec služio Svetu misu za sve dobročinitelje, a Misnim čitanjima su sudjelovali predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i Branko Mesarov. O povijesti katedrale i biskupije je govorio predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu prečasni Mario Kopjar.
Druženje je nastavljeno obilaskom crkve Majke Božje Radovanske te ručkom u župnom uredu u Radovanu, kojemu se pridružio biskup Josip Mrzljak sa suradnicima, te je izrazio zahvalu svima koji pomažu crkvi, a posebno je naglasio važnost zajedništva, koje je na poseban način iskazano ovim izletom.
Među izletnicima-dobročiniteljima su bili predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnici Mirko Perok, Branko Mesarov, Zdravko Ivančan i Mladen Mađer-saborski zastupnik, zamjenik Marko Horvat, crkveni i svjetovni vijećnici iz Novog Virja te privrednici i obrtnici koji svojim donacijama, prilozima i aktivnostima pomažu župi i koji su doprinijeli izgradnji kapele bl. Alojzija Stepinca u Bukevju.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live