Novosti

Izložba pisanica Uskrsu ususret 2016.

U prepunom Domu Mladen Markač prezentirano je sve blago rada ljudskih ruku u očuvanju kulturne baštine ukrašavanja uskrsnih jaja- pisanica. U organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac održana je druga po redu izložba pisanica Uskrsu ususret 2016. na kojoj je nastupilo 34 izlagača iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske. U programu otvorenja sudjelovao je Dječji zbor dječjeg vrtića Maslačak, a sve nazočne pozdravili su predsjednica Mjesnog odbora  Peski Ljubica Cestar,  Anđela Lenhard Antolin koja je napisala predgovor za izložbu i koja je govorila o tradiciji ukrašavanja i izlaganja pisanica. Izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Posjetitelji su mogli i glasati za najljepše uređeni izlagački prostor te su na kraju izložbe proglašeni najbolji izlagači po mišljenju posjetitelja:

  1. mjesto- Udruga Sveta Margareta- Dubrava (Vrbovečka),
  2. mjesto – Jasna Koncer – Zagreb,
  3. mjesto – Zdravko Benko- Ferdinandovac.

Udruga čestita svim izlagačima i zahvaljuje na sudjelovanju, a predsjednik Udruge Franjo Mihočka pozvao je sve izlagače da već sad razmišljaju i o slijedećoj godini kada je najavljena treća izložba Uskrsu ususret 2017.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live