Novosti

Održana skupština Proizvođačke organizacije Udruga mljekara „Drava-Sava“

Proizvođačka organizacija Udruga mljekara „Drava-Sava“ održala je u Molvama Skupštinu koju je otvorio predsjednik Proizvođačke organizacije Željko Turčić. Tom se prilikom predsjednik Turčić osvrnuo na pad cijene mlijeka i istaknuo kako vjeruje da će se situacija promijeniti u korist mljekara.

Svima prisutnima obratio se i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pohvalio pregovaračku snagu Udruge mljekara „Drava-Sava“ i istaknuo kako treba što više proizvoditi prirodne domaće proizvode s obzirom da turisti žele konzumirati domaću hrvatsku hranu, a ne uvoznu. Pročelnik Štimac osvrnuo se i na Javni poziv objavljen na stranicama Koprivničko-križevačke županije i pozvao poljoprivredne proizvođače da se odazovu i iskoriste sredstva iz županijskog proračuna.

Voditeljica Proizvođačke organizacije Marina Ivančan prezentirala je Izvješće o radu u 2015. godini i posebno istaknula kako su dobili prva sredstva za rad, iako im je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju smanjila sredstva od planiranih. Nadalje, u prošloj godini članovi Proizvođačke organizacije održali su brojne sastanke u Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i Središnjem laboratoriju za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevcima s ciljem analize mlijeka kao i pružanja pomoći u promjeni Pravilnika o kakvoći svježeg sirovog mlijeka, istaknula je Ivančan. Početkom ožujka ove godine, održan je i sastanak u Ministarstvu poljoprivrede s ministrom Davorom Romićem na temu nadopune Pravilnika o priznavanju i potporama za početak rada proizvođačkih organizacija, promjene Pravilnika o kakvoći svježeg mljeka, a razgovaralo se i o problemima s ugovornim odnosima s mljekarima, objasnila je voditeljica Ivančan.

Na skupštini je voditeljica Ivančan prezentirala svima i sve što je trenutno zatraženo od Vlade Republike Hrvatske, kao i aktivnosti koje će provoditi u 2016. godini.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live