NovostiVijesti iz Podravine

KKŽ; brojne aktivnosti povodom Svjetskog Dana srca, Međunarodnog dana starijih osoba i Nacionalnog dana hodanja

Povodom obilježavanja Svjetskog Dana srca, Međunarodnog dana starijih osoba i Nacionalnog dana hodanja, u Koprivnici su organizirane brojne aktivnosti namijenjene informiranju građana o važnosti zdravlja i preventivnih pregleda.
Organizatori su bili županijski Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavodom za hitnu medicinu KKŽ, Domom zdravlja KKŽ koji je predstavio svoj projekt „Zdravo srce, zdrava budućnost“, Udrugom srčanih bolesnika KKŽ„Srce“, Udrugom volontera KKŽ„Rad na dar“, Udrugom matice umirovljenika Koprivnica, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Srednjom školom Koprivnica. Također, prodajnu izložbu svojih radova održao je i Klub liječenih alkoholičara Centar Koprivnica.
Aktivnosti su podržali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice županijskih upravnih tijela, ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, kao i brojni građani kojima je na raspolaganju bilo mjerenje tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine i opsega struka. Također su se dijelili edukativni materijali i testovi za rano otkrivanje raka debelog crijeva, vježbalo se i hodalo te su se provodile provode praktične vježbe reanimacije na lutki.
Cilj ovog događanja bila je promocija zdravih stilova života – tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja i umjerene konzumacije alkohola, prevencije i ranog otkrivanja bolesti, održavanja i unaprjeđenja zdravlja te zdravog i aktivnog starenja.
Djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije također su proveli akciju cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su ujedno apelirali na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio