NovostiVijesti

Prigodnim programom obilježen 23. Dan ružičaste vrpce

Prigodnim programom koji je organizirala Udruga žena s bolestima dojke „Nada“, u Koprivnici je obilježen 23. Dan ružičaste vrpce, kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.
Podršku ovoj važnoj akciji uime Koprivničko-križevačke županije dali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, predstavnici Grada Koprivnice, udruge i brojni građani. Također, podršku ovoj akciji već dugi niz godina pruža i županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova.
Podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju, a obilježavanjem ovog dana potiče se na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.
Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, a cijeli mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live