Novosti

Kod Osnovne škole Đurđevac najveći biciklistički parking: sve više učenika dolazi biciklom u školu, planira se izgradnja nadstrešnice

Učenici Osnovne škole Đurđevac lijepo i sunčano jesensko vrijeme svakodnevno koriste za dolazak biciklom u školu i unatoč gužvi, ispred škole su parkirani brojni bicikli i pokoji romobil.

  • Đurđevac je zapravo mali grad i iz svakog kvarta učenici za par minuta dođu do centra, javnog prijevoza nema, a u tom slučaju bicikl je odlično prijevozno sredstvo do škole. Od malih nogu djecu učimo kako je vožnja biciklom zdrava, a trendovi u Hrvatskoj i svijetu su takvi, da se djeca sve manje kreću. – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
  • U suradnji s Gradom Đurđevcom uskoro planiramo urediti poseban parking s nadstrešnicom koji će koristiti naši mladi biciklisti koji su nam ukazali na potrebu za istim – istaknuo je ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović.
    Škola surađuje s HAK-om u smislu predavanja i održavanja radionica o sigurnom korištenju bicikala, te učenju prometnih pravila i znakova na poligonu iza škole i sigurnosti u prometu.
  • U našoj školi planiramo organizirati i školsku biciklijadu sa biciklističkim servisom koji će nuditi male popravke – pumpat će se gume, provjeravati zategnutost lanca, provjeravat će se svijetla i slično, a u svemu tome će sudjelovati i učenici i učitelji to ćemo odraditi u proljeće, ako nam to dopuste epidemiološke mjere. Kao što smo već najavljivali možda će se jednog dana osnovati biciklistički klub u školi – rekao je gradonačelnik.
    Dolazak biciklom u školu ima mnoge prednosti, od ekonomičnosti i očuvanja okoline do poboljšanja tjelesnog i psihičkog zdravlja učenika.
    Da smo biciklistički grad, osim učenika dokazuje i to da kroz Đurđevac prolaze dvije nacionalne i međunarodne biciklističke rute, to je ruta broj 13 koja ide uz Dravu i ruta broj 7 koja spaja preko Đurđevca Balaton i Lonjsko polje.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live