Novosti

Stožer održao konferenciju za medije: Epidemiološka situacija u križevačkom samostanu je pod nadzorom te se utvrđuju okolnosti rada trgovačkog društva u Legradu

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je nakon koordinacije održao konferenciju za medije na kojoj su javnosti iznesene aktualne informacije o epidemiološkom stanju na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je na području županije zabilježeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a riječ je o četiri časne sestre iz samostana sestara Bazilijanki u Križevcima, jednoj osobi s križevačkog područja te jednoj djelatnici trgovačkog društva s područja općine Legrad koje brine o starijim osobama iako nema dozvolu za rad nadležnog ministarstva.
Dodao je i kako se na koordinaciji raspravljalo o produženju epidemioloških mjera koje ističu 7. listopada te će županijski Stožer od Nacionalnog stožera zatražiti odluku o produljenju mjera kojima se ograničava broj osoba na svadbenim svečanostima te odluku o obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima na javnim okupljanjima.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla kazala je kako su svi kontakti iz samostana, u kojem ukupno boravi oko 35 osoba, u samoizolaciji te da je trenutno pet časnih sestara pozitivno na koronavirus.
U OB Koprivnica stanje je redovno i bolnica funkcionira u punom opsegu, istaknuo je ravnatelj Mato Devčić.
Načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac kazao je kako će s e s obzirom na rast osoba u samoizolaciji, intenzivirati i provjere poštivanja mjera.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live