AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz Županije

Kristinka Štefan dobitnica Državne nagrade za promicanje prava djeteta

Vijeće za djecu koje djeluje pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dodijelilo je nagrade za promicanje prava djece i njihove dobrobiti, a povodom Svjetskog dana djece koji se obilježava 20. studenog.
Dodjela se održala u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u sklopu Svečane sjednice vijeća za djecu.
Dobitnica godišnje nagrade je i predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ Đurđevac, Kristinka Štefan. Ona je, zahvaljujući prijavama na europske fondove i javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja, osigurala izgradnju rehabilitacijskog centra i Kuće podrške “Mali princ” za djecu s teškoćama u razvoju.

Naša udruga u novoizgrađenom i moderno opremljenom prostoru od 600 kvadrata pruža socijalne usluge poludnevnog boravka, organiziranog stanovanja, osobne asistencije te individualnih i grupnih terapija za preko 130 članova i ima 29 zaposlenika, rekla je Štefan.

Kristinku Štefan za ovu su nagradu, na temelju rada i podrške koju pruža djeci s invaliditetom i teškoćama u Đurđevcu kroz rad Udruge Mali princ, nominirali Grad Đurđevac i Zavod za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, te je samoj dodjeli prisustvovao i voditelj Područnog odjela Danijel Rupić.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, istaknuo je kako sinergija, predanost, stručni rad i etičnost u svom poslovanju i radu rezultira atmosferom u kojoj su pojedinci prepoznati od svoje zajednice, od društva.
Mi im imamo priliku reći jedno veliko hvala, rekao je ministar.

Dodajmo kako su uz Kristinku Štefan, nagradu dobile i profesorice zagrebačkog Pravnog fakulteta za inicijativu besplatnog školskog obroka za svako dijete i Matej Korušac, posvojitelj petero braće i sestara visoke dobi i s teškoćama u razvoju.

Podsjetimo, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je raspisalo Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini u rujnu ove godine.
Nagrade se dodjeljuju s ciljem poticanja svih dionika u društvu da se uključe ili nastave u svojim nastojanjima podizanja svijesti o važnosti rada s djecom te u promicanju i zaštiti prava djece kao i s namjerom da se zahvali pojedincima i grupama za izuzetan rad s djecom te na promicanju i ostvarivanju prava djece.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live