Life StyleNovostiVijesti

Kukuriček 2022.: Đurđevac domaćin dječje glazbe i glazbenog stvaralaštva – brojni izvođači okupili još brojniju publiku

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, održan je jubilarni 20. po redu Dječji festival Kukuriček 2022. koji je nakon korone ponovno zasjao u punom sjaju, te je okupio preko 400 djece.

Dječji festival Kukuriček održava se svake godine u organizaciji Udruge Kukurijek i TZ Grada Đurđevca. I ove godine prijavilo se veliki broj skladbi, te je odabrano 16 pjesama iz cijele Hrvatske. Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika mogla je uživati i u sjajnim izvedbama dječjih zborova.

Okupljenima se na samom početku obratio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Kukurjek Davor Jendrašić.

Želim vam svima dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka. Zahvalio bih se svim autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za današnje nastupe. Posebna zahvala ide našem organizacijskom timu koji su još jedne godine organizirali svima nama drag Kukuriček. Želim vam svima ugodnu zabavu večeras, a svima onima koji nastupaju želim također puno dobre zabave i sreće – rekao je  gradonačelnik.

Posebno se zahvaljujem učiteljima, učiteljicama, odgojiteljicama iz vrtića, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival, te se ovom prilikom zahvaljujem i svim sponzorima – rekao je Davor Jendrašić.

Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se i voditelj programa Jan Kerekeš.

Grand prix- pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma Boje Umjetnička škola Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Gordani Evačić, nagrada za najbolji aranžman Maji Rogić, a nagrada za najbolju glazbu Vedranu Gorjupu.

Dječji zbor DV Maslačak đurđevac osvojio je nagradu publike za pjesmu Poštar i pas.

U kategoriji mladih zborova prvo mjesto osvojila je pjesma Slap Dječjeg zbora Glazbene škole Jan Vlašimski iz Virovitice, a u kategoriji starijih zborova pobjedu je odnijela pjesma Sve te zove Dječjeg zbora OŠ Petra Preradovića iz Pitomače.

U kategoriji solista prvo mjesto osvojila je pjesma Moj svijet u izvedbi Korine Postružin.

Od domaćih izvođača nastupio je Dječji zbor OŠ Đurđevac s pjesmom Đurđevačka škola i zbor DV Maslačak sa pjesmom Poštar i pas.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live