Novosti

Mato Vidaković najviše zna o hrvatskom saboru

Koliko poznaješ Hrvatski sabor? naziv je online kviz natjecanja za učenike viših razreda osnovnih škola na kojemu je u petak sudjelovalo 216 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske, u organizaciji Službe za građane Hrvatskoga sabora i Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Najbolje rezultate na kviz natjecanju postigli su timovi OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Antuna Branka Šimića iz Zagreba i OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine. Najboljim poznavateljima Hrvatskog sabora pokazali su se učenici: Mato Vidaković iz OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, Lorena Jedvaj, Dominik Bogati i Marko Rastija iz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine te Marta Mandić i Stipe Barišić iz OŠ A. B. Šimića. Učenici su pokazali zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegove uloge u hrvatskoj povijesti, ali i znanje o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Nagrade trima najuspješnijim školama su prijenosna računala koja će predsjednik Hrvatskoga sabora, akademik Željko Reiner uručiti na prigodnoj svečanosti. Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog plana i programa povijesti 6., 7. i 8. razreda, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Provedbom kviza Koliko poznaješ Hrvatski sabor? Sabor primjerom pokazuje kako institucije izvan odgojno-obrazovnog sustava mogu doprinijeti ostvarenju složenih ciljeva građanskog odgoja i obrazovanja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live