Novosti

Mato Zeman osvojio drugo mjesto na foto natječaju „Volim svoju županiju“

U Šibeniku je otvorena izložba najboljih fotografija pristiglih na foto natječaj Hrvatske zajednice županija pod nazivom „Volim svoju županiju“ , a nagrade najboljima podijelili su predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te predsjednica stručnog žirija i profesionalna fotografkinja Mare Milin.
Cilj nam je bio građanima približiti dijelove Lijepe naše za koje možda nisu ni znali da postoje, a pritom smo se koristili novim medijima kako bi osigurali što veću vidljivost, ali i mlađim generacijama ukazali na važnost regije iz koje potječu.“ , kazao je predsjednik Pauk prilikom otvorenja izložbe.
Članice žirija su, osim Mare Milin, bile su voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.
Na natječaj je pristiglo šestotinjak  fotografija, a prvo je mjesto prema ocjeni stručnog žirija osvojio Alan Špiljak iz Krapinsko-zagorske županije, drugi je bio Mato Zeman iz Koprivničko-križevačke, dok je treće mjesto pripalo Kažimiru Škrbiću iz  Zadarske županije.
Autor fotografije s najviše lajkova na Facebooku je Žarko Miškić iz Šibensko-kninske županije, a fotografiju s najviše dijeljenja na Facebooku izradio je Kristian Kiseljak iz Karlovačke županije.
Mato Zeman član je đurđevačkog Foto kino kluba „Picok“, a dosad je na domaćoj i međunarodnoj fotografskoj sceni postigao brojne uspjehe. Izlagao je u Danskoj, SAD-u, Tajvanu, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Belgiji, Indiji, Makedoniji te na međunarodnim izložbama u Hrvatskoj, a među nagradama koje je osvojio nalaze se brončana medalja FIAP-u Danskoj, srebrna medalja njemačke udruge fotografa DVF, zlatna medalja PSA u Osijeku te počasna vrpca PSA u Makedoniji.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio