Novosti

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat boravio je danas u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, a u Županijskoj upravi dočekali su ga župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima nakon čega je uslijedio radni sastanak.

Na radnom sastanku, ministar Horvat najavio je planove Ministarstva poduzetništva i obrta za ovu godinu, a sastanku su prisustvovali i direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj s predsjednikom Mirkom Habijancom, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać sa suradnicom, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić, direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Kristina Vrhovec-Žohar, predsjednica Udruženja obrtnika Koprivnica Irena Kovačić, predsjednik i tajnica Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić i Željka Hasan.

Prilikom radnog sastanka pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac ukratko je prezentirao stanje poduzetništva te kreditne linije koje su na usluzi poduzetnicima Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu službenog posjeta, ministar je prisustvovao i skupu poduzetnika Koprivničko-križevačke županije „Poduzetništvo u 2016. godini“ održanom u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica gdje je predstavio mjere i programe poticanja poduzetništva koje će Ministarstvo poduzetništva i obrta provoditi u ovoj godini. Između ostalog, ministar je najavio kako će uskoro biti objavljeni novi natječaji, smanjit će se broj administrativnih koraka na tri, dokumentacija će se moći nadopunjavati, a osvrnuo se i na Zakon o poticanju ulaganja naglasivši kako će pojednostaviti uvjete za prijavu. Tijekom rasprave, brojni poduzetnici i obrtnici predstavili su ministru probleme i ograničenja brojnim zakonodavnim regulativama, a ministar ih je pozvao na jedan partnerski odnos kako bi u zajedničkoj sinergiji napravili nove stvari.

Nakon skupa, ministar Horvat posjetio je dvije tvrtke kao primjere uspješnih tvrtki u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje se upoznao s njihovim poslovanjem te pohvalio njihov rad.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live