Novosti

Zamjenik Pal prisustvovao otvorenju 52. Državnog natjecanja iz biologije

Osnovna škola „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac domaćin je 52. Državnog natjecanja iz biologije učenika osnovnih i srednjih škola koje je svečano otvoreno jučer te će trajati do 24. travnja. Svečano otvorenje održano je u Domu kulture u Đurđevcu, a otvorenju je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal.

Učenici škole Anita Aurer, Šimun Golub, Marko Švaco i Filip Markov izveli su recitacije zavičajnih pjesnika i književnika, dok su pjesmom i plesom Mali folklor KUD-a Grgur Karlovčan Kalinovac, školski tamburaški orkestar, Djevojački zbor Gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac te Udruga cimbalista Hrvatske predstavili posebnosti Podravine.

Na natjecanju će sudjelovati 115 učenica iz 14 hrvatskih županija i Grada Zagreba, a natjecat će se u kategorijama znanja i obrane samostalnih istraživačkih radova.

Iz Koprivničko-križevačke županije natjecat će se Hrvoje Pleše iz Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkog“ Križevci te Ivan Ciganek i Dorian Dević iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, a važno je napomenuti da je škola prošle godine bila domaćin državnog natjecanja iz geografije te stručnog skupa učitelja pripadnika nacionalnih manjina iz iseljene Hrvatske.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio