Novosti

Ministar Tolušić boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Na poziv župana Darka Korena, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić boravio je u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.
Na samom početku posjeta, ministar je sa županom i suradnicima održao radni sastanak u Županijskoj upravi, gdje su mu predstavljene ideje za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, ali i projekt navodnjavanja te problemi s divljači u sektoru lovstva.
– kazao je župan dodavši kako je smisao tog koncepta da se „što više moguće ulaznih parametara u prehrambenoj industriji osigura ovdje, na prostoru naše regije“. Proizvođač mora proizvoditi po održivoj cijeni, a industrija mora kupovati robu po cijeni da ostane konkurentna, kazao je župan, naglasivši ulogu države i Ministarstva poljoprivrede koji moraju osigurati da ne bude tog rascjepa.
– pojasnio je župan, zahvalivši ministru na dolasku.
Ministar je izrazio podršku županovoj inicijativi.
Što se ostalih tema tiče, ministar Tolušić spomenuo je sustav navodnjavanja u KKŽ.
Također, Županija je Ministarstvu uputila i prijedloge glede nastale štete od divljači na poljoprivrednim usjevima, no što je ministar odgovorio kako će riješiti situaciju povećanjem lovno-gospodarskih osnova. Ministar je zaključio kako se Koprivničko-križevačka županija posljednjih desetak godina razvija u odličnom smjeru te kako očekuje da će tako biti i ubuduće.
Radnom sastanku u Županijskoj upravi prisustvovali su i pomoćnik ministra Krešimir Ivančić, zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnik Damir Felak, pročelnici upravnih odjela, direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać te zamjenik načelnika Općine Gola Marko Horvat. Službeni je posjet nastavljen u Križevcima, gdje su župan, zamjenik Sobota, ministar Tolušić, saborski zastupnik Felak i gradonačelnik Branko Hrgo sudjelovali na tribini „Aktualno stanje u poljoprivredi“.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio