Novosti

Ministar Tolušić i gradonačelnik Lacković degustirali svetojansku zlevanku i pogaču z oreji

U Varaždinu su održana dva poljoprivredno-gospodarska skupa Doručak s hrvatskih farmi i 17. Kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva Hrvatski pekar 2017. koje je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
Na Doručku s hrvatskih farmi bili su posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh, te proizvodi specifični za Varaždinsku županiju.
Kongres Hrvatski pekar godinama iz zaborava izvlači izvorne, hrvatske pekarske i pekarsko-slastičarske proizvode, a ove je godine na kongresu između ostalih tradicijskih slastica i pekarskih proizvoda predstavljena i izrada pogače z oreji i svetojanska zlevanka.
Ministar Tolušić je nakon otvorenja kongresa s gradonačelnikom Željkom Lackovićem obišao štand Udruge žena grada Đurđevca kako bi isprobao pogaču z oreji i štand Udruge žena Svetojanke kako bi isprobao svetojansku zlevanku. Gradonačelnik je pohvalio rad i nastojanje ovih dviju udruga da održe tradiciju i očuvaju ove recepte od zaborava.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live