Novosti

Ministar Tolušić prisustvovao Kolegiju gradonačelnika i općinskih načelnika Koprivničko-križevačke županije

 

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sa suradnicima prisustvovao je proširenoj radnoj sjednici Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika Koprivničko-križevačke županije koja se održala u Multimedijalnom kulturnom centru u Križevcima.

Na samom početku sjednice, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg istaknuo je kako su Grad Križevci spremni prijaviti se na natječaje za projekte Europske unije čim budu raspisani i poželio svima da zajedničkom suradnjom realiziraju što više projekata.

Prilikom prve službene posjete ministra Tolušića Koprivničko – križevačkoj županiji, župan Darko Koren je zaključio kako dolazak ministra Tolušića i njegovih suradnika dokazuje kako Županija ima jednu veliku podršku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon župana, ministar Tolušić je istaknuo kako će ova godina biti prijelomna te dodao da će se objaviti preko 200 novih natječaja do kraja godine.

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić predstavila je razvojne projekate i potrebe od strateškog značenja za Koprivničko-križevačku županiju i osvrnula se na najveći problem prilikom prijave projekata, odnosno problem sufinanciranja.

Na raspravi su predstavnici općina i gradova upoznali ministra s problemima s kojima se susreću prilikom prijave projekata, a posebno su naglasili problem sufinanciranja i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Ministar Tolušić je pri tom naglasio kako se čini sve da se pojednostave procedure i da se uspostavi dobra komunikacija i suradnja, „jer koliko će općine, gradovi i županije biti dobri i vješti u povlačenju sredstava iz EU, toliko ću i ja biti uspješan ministar i Hrvatska uspješna u povlačenju sredstava“.

Sjednici su pored gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i općinskih načelnika, prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, pomoćnik ministra Tomislav Jurendić, načelnica Sektora za provedbu razvojnih programa Ana Markuz, voditeljica Samostalne službe za informativno-obrazovne aktivnosti Ana Odak, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec sa suradnicima, predstavnici županijske Obrtničke komore, ravnatelji županijskih ustanova, direktori komunalnih poduzeća, te djelatnici Županijske uprave.

IMG_3256m

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live