Novosti

Obilježena 103. obljetnica rođenja Grgura Karlovčana

 

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac svečanim programom obilježena je 103. obljetnica rođenja Grgura Karlovčana.

U drugom polugodištu Osnovna škola je raspisala Natječaj za mlade pjesnike – Šetnja Podravinom za učenike škole od 5.-8. razreda. Na Natječaj se prijavilo više od tristo učenika, a u finalno natjecanje prošlo je 16 pjesama koje su sami autori krasnoslovili u natjecateljskom dijelu programa. Učitelj Nikola Cik s učenicima Veronikom Pintarec i Draženom Oršošem iz 8. d razreda pripremio je zanimljivu prezentaciju o teškom djetinjstvu Grgura Karlovčana. Zavičajni književnici Božica Jelušić, Zdravko Seleš i Vladimir Miholek pročitali su autorske pjesme prigodno napisane za Osnovnu školu povodom Grgurove obljetnice.

Prema mišljenju stručnog povjerenstva najbolje pjesme su bile: pjesma Grgur koju je napisala Lucija Smes, pjesma Više od riječi autorice Mihaele Pintar te pjesma Podravino moja Veronike Pintarec. Najviše glasova publike dobila je pjesma Podravina koju je napisao Tomislav Čukljaš.

U svečanost obilježavanja obljetnice uključili su se i učenici osmih razreda. Svojim likovnim radovima u zahtjevnoj tehnici linoreza ostvarili su izložbu pod nazivom Šetnja Podravinom. Učenike je pripremao učitelj likovne kulture, Zoran Vidaković. Radovi će se moći razgledati na otvorenoj izložbi za javnost u knjižnici osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac.

sudionici

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live