NovostiVijesti

Muzej Grada Đurđevca prošle godine u 362 dana posjetilo 8000 posjetitelja

Na Gradskom vijeću Grada Đurđevca jednoglasno su usvojena sva financijska izvješća i izvješća o radu gradskih ustanova koje su i prošle godine poslovale pozitivno. Izvješće o radu Muzeja Grada Đurđevca vijećnicima je prezentirala ravnateljica Edita Janković Hapavel.

  • Izvrsna je posjećenost Muzeja i ove godine, ali i ostalih turističkih sadržaja. Mjesečno utvrdu posjeti i po nekoliko tisuća posjetitelja. U 2021. godini održano je deset domaćih izložbi i inozemna izložba Leonarda da Vincija. Spomenut ću suradnju s Akademijom likovne umjetnosti iz Zagreba, Ministarstvom kulture i medija, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, galerijama, školom, muzejima i gradskim ustanovama. Suvenirnica u sklopu Muzeja ima više od stotinu proizvoda koje su uglavnom izradili članovi brojnih udruga i domaćih radinosti – rekla je ravnateljica i dodala kako je unatoč pandemiji Đurđevac i prošle godine bio atraktivna turistička destinacija.

Iako se u svim muzejskim ustanovama osjetio pad posjetitelja uslijed pandemije, Muzej Grada Đurđevca nije radio sa smanjenim programima i aktivnostima. Naprotiv, interes medija, a time i posjetitelja očitovao se s iskazanim interesom za posjetom osobito u vrijeme kada su bile ublažene epidemiološke mjere.

  • Muzej je tako zabilježio 8 000 posjetitelja, a otvoren je bio 362 dana u godini. To je zavidan broj dana i to su prepoznali posjetitelji, jer turisti uglavnom putuju tijekom neradnih dana. Iza svih događanja i programa stajala potpora Grada Đurđevca – naglasila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel te se ovom prilikom zahvalila i ravnateljima gradskih ustanova s kojima Muzej redovito provodi brojne radionice i projekte.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live