OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Na Kolegiju gradonačelnika i načelnika sa županom o aktualnim zakonskim obvezama jedinica lokalne samouprave

U prostorijama Županijske uprave održana je druga sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije, koju je sazvao župan Darko Koren, a prisustvovali su joj i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnici županijskih upravnih tijela i ravnatelji županijskih ustanova.
Kolegij je otvorio župan koji je zahvalio predstavnicima jedinica lokalne samouprave na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji i sudjelovanju u Kolegiju, kao i na svim upućenim inicijativama.
Prva točka odnosila se na uređenje imovinsko-pravnih odnosa jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, a prezentaciju okupljenima održala je pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat.
Sljedeća točka bile su informacije o provedbi članka zakona o poljoprivrednom zemljištu koji se odnosi na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, koje je predstavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.
Zatim je član HGSS stanice Koprivnice Danijel Petrović predstavio rad i ulogu HGSS-a kroz prezentaciju „HGSS – sigurnost i poluga razvoja“, a posljednja točka dnevnog reda odnosila se na postupak ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada i naplatu naknade za zadržavanje koja je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.
Kolegij je bio prilika za razmjenu iskustava načelnika i gradonačelnika, koji su se i na ovoj sjednici aktivno uključili u raspravu sa svojim prijedlozima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio