Novosti

Na konferenciji za medije predstavljeni najznačajniji projekti i planovi Opće bolnice Koprivnica

U prostorima Ravnateljstva Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali ravnatelj Opće bolnice Mato Devčić, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, a na kojoj je bilo riječi o najznačajnijim projektima bolnice u 2017.godini, financijskim rezultatima poslovanja te planovima za naredno razdoblje.
Ravnatelj Devčić kazao je kako je, dolaskom na mjesto ravnatelja u rujnu 2016. godine, prioritete i dinamiku ulaganja odredilo zatečeno stanje prosječne starosti medicinske opreme te kako je ovogodišnje poslovanje obilježeno „nizom kvalitetnih trenutaka“. Nabava opreme završila je natječajima u studenome i prosincu, s ukupnim iznosom od nešto više od 10 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije, od čega je preko 3 milijuna uloženo u opremu za radiologiju. Pri tome je od nabavljenih uređaja potrebno izdvojiti digitalni RTG uređaj za Objedinjeni hitni bolnički prijem vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna, ultrazvučni aparat za Odjel za radiologiju vrijednosti 679 tisuća kuna, RTG uređaj intraoperacijski za Centralni operacijski blok vrijednosti 544 tisuće kuna te mobilni digitalni RTG uređaj za Jedinicu intenzivnog liječenja vrijednosti 314 tisuće kuna.
Ravnatelj se osvrnuo i na 35 milijuna kuna vrijedan projekt (većinom financiran EU sredstvima, u manjem dijelu državnim) „Izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dnevnih bolnica u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici“ koji je „u fazi izrade glavnog projekta te se do kraja ožujka očekuje raspisivanje natječaja za izvođenje radova“. Nadalje, dva ključna projekta tiču se energetske učinkovitosti i ulaganja u bolničku infrastrukturu. Projekt energetske obnove paviljona psihijatrije i neurologije te bolničke praone vrijedan je 15 milijuna kuna, dok se drugi projekt odnosi na centralnu bolničku zgradu, također višemilijunske vrijednosti.
Što se tiče ukupnih financijskih rezultata poslovanja bolnice u prošloj godini, ravnatelj je naglasio pozitivan poslovni rezultat u vrijednosti od 8.683.216,00 kuna. Još je dodao kako je bolnica iz državnog proračuna, kroz dvije asignacije, dobila nešto više od 19 milijuna kuna.
Župan je kazao kako će 2018. godina za KKŽ biti „obilježena ulaganjima u zdravstvo“, a osim s investicijama u Općoj bolnici koja je najveći potrošač, nastavit će se s ulaganjima i u druge zdravstvene ustanove, na razini od preko 50 milijuna kuna, što dovoljno govori o opredjeljenju prema poboljšanju kvalitete zdravstvenog sustava., dodavši kako će veća ulaganja omogućiti i završetak financijske obveze kredita te je okupljenima poželio mnogo uspjeha u planiranim projektima.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live