Novosti

Na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice mali Gotalovčani prvi u Hrvatskoj

Sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara, a uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je likovni, literarni i foto natječaj, na koji je pristiglo 928 likovnih radova iz cijele Hrvatske.
U kategoriji učenika od 1. do 4. razreda, prvo je mjesto osvojio skupni rad učenika kombiniranog razreda odjela 3. i 4. razreda Područne škole Gotalovo koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Gola, Lucije Lovković, Ivane Bosman i Jana Ciganeka, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić.
U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva i proslave sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u Zadru je održana svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim vatrogascima te sudionicima natječaja.
Osim što su osvojili vrijedne nagrade, Gotalovčani su uživali u ljepotama Zadra i okolice, s kojima ih je upoznao dopredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Golubić. Uz dopredsjednika Golubića, svečanosti u Zadru prisustvovali su dozapovjednik JVP Đurđevac Marijan Kicivoj te predsjednica požarnog područja Đurđevac Marijana Đođ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio