Novosti

Župan Darko Koren otvorio prvi Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije

Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je prvog Kongresa sestrinstva Koprivičko-križevačke županije pod nazivom „Komplementarnost komuniciranja“ koji se održava 12. i 13. svibnja u Koprivnici, u organizaciji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“.
Kongres je svečano otvorio župan Darko Koren, ujedno čestitavši Međunarodni dan sestrinstva.
„Ponosan sam što je Županija dio ove lijepe priče koja će kroz stručna predavanja dovesti do unaprjeđenja komunikacijskog dijela profesije medicinskih sestara i tehničara. Ljubav prema čovjeku, plemenitost i humanost nužni su preduvjeti za obavljanje ovog posla, no jednako je važno obrazovanje, cjeloživotno učenje i usavršavanje, upravo kroz ovakve kongrese. Zahvaljujem svim medicinskim djelatnicima na doprinosu cijeloj zajednici te se nadam kako će okupljanje na Kongresu sestrinstva postati tradicija.“, kazao je župan dodavši kako je „ulaganje u zdravstveni sustav jedan od prioriteta Koprivničko-križevačke županije, što je prepoznato i na nacionalnoj razini.“
Predsjednica Kongresa i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Ruža Evačić izrazila je zadovoljstvo brojem prijavljenih izlagača, ali i posjetitelja, što smatra znakom interesa za profesionalni rast i razvoju ove profesije. Kazala je kako je sestrinstvo izazovno i dinamično zanimanje, koje traži konstantno ulaganje u sebe, educiranje i usavršavanje.
Prigodnim su se govorima obratili i izaslanica Hrvatske komore medicinskih sestara Ana Ljubas te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.
Svečanom otvorenju Kongresa prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Miljenko Flajs, te mnogi drugi uvaženi gosti.
 
 
(foto:  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live