Novosti

Na području Grada Đurđevca te općina Novigrad Podravski i Virje proglašena elementarna nepogoda tuča

Župan Darko Koren 6. kolovoza 2019.godine donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području Grada Đurđevca te općina Novigrad Podravski i Virje koja je na navedenim prostorima uzrokovala velike materijalne štete na poljoprivredi u periodu 26. i 27.  srpnja 2019. godine.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (,,Narodne novine” broj 16/19.) obvezuju se gradska/općinska povjerenstva unijeti prve procjene štete u Registar šteta u Zakonom propisanom roku.

*Mole se poljoprivredni proizvođači sa područja Grada Đurđevca čiji usjevi su pretrpjeli materijalnu štetu, da dođu prijaviti nastalu štetu u prostorije Gradske uprave Grada Đurđevca, S. Radića 1, I kat soba 59 radnim danom od 9.00 do 12.00 sati, zaključno sa 14. kolovoza 2019. godine.

Sa sobom obavezno ponijeti osobnu iskaznicu, OIB, Zahtjev za potporu za 2019. godinu te IBAN žiro ili tekućeg računa.

*Na području Općine Virje šteta se može prijaviti do 23. kolovoza u Općini Virje. Elementarna nepogoda se odnosi na višegodišnje nasade vinograda, jabuka, bresaka, malina i kupina. Uz prijavu treba priložiti Upisnik poljoprivrednog gospodarstva.

*Štetu možete prijaviti u prostorijama Općine Novigrad Podravski, Trg doktora Franje Tuđmana 4, svakim radnim danom od 12,00 – 14,00 sati i to od 07. kolovoza 2019. – do 14. kolovoza 2019.

Za prijavu je potrebno dostaviti:

  • prijavu štete – obrazac NP;
  • pregled podataka iz upisnika list A i list B ;
  • kopiju osobne iskaznice

Povezani članci

Back to top button
Skip to content