Novosti

Na prvo ovogodišnje uprizorenje živih jaslica došao i zagrebački gradonačelnik Bandić

Bez obzira na kišu, održan je prvi ovogodišnji prikaz živih jaslica, ali ovog puta u prostorima Muzeja Grada Đurđevca, na kojemu je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.
Dobrodošlicu gradonačelniku u utvrdu Stari grad poželio je kapetan grada Željko Kožarić i povijesna postrojba Đuroki, a domaćin mu je bio saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te gradonačelnik Hrvoje Janči.
Ovom prilikom uprizorene su žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac, a svojim pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinule su se Đurđevčice.
Gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo što je vidio i đurđevačku Božićnu bajku, te je uz naglasak na važnosti povezivanja Đurđevca sa glavnim gradom Zagrebom istaknuo;
 
 
 
 
 
– Suradnja s gradom Zagrebom iz dana u dan raste. U centru Zagreba je naša Podravinoteka gdje se predstavljaju proizvodi Podravine, a i naša Picokijada je bila bogatija, a sve je to zbog odličnih kontakata s TZ Grada Zagreba – istaknuo je Lacković.
Prigodan poklon u ime Grada gradonačelniku Bandiću je uručila Gabriela Kralj Bartovčak, predsjednica Udruge žena Suha Katalena čija je udruga svake godine tradicionalno prikazivala prikaz živih jaslica na božićnoj priredbi u Suhoj Kataleni sve do prošle godine kada su po prvi puta uprizorene žive jaslice na trgu u Đurđevcu. Ispred Udruge žena Grada Đurđevca poklon je mu je uručila Anđela Lenhard Antolin.
Ovom prilikom okupljeni su mogli razgledati i izložbu kojom se obilježava 20 godina Donacije Ivana Lackovića Croate. Ova dokumentaristička izložba kroz brojne fotografije, novinske članke i publikacije prikazuje proteklih 20 godina donacije, a usto su izložena i prigodna Lackovićeva djela.
Gradonačelnik Bandić prethodno je prisustvovao i predstavljanju đurđevačkog ogranka svoje stranke.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live