Novosti

Nacionalni susret udomiteljskih obitelji

Na poziv Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece iz Zagreba, 44 člana Udomiteljske udruge za djecu iz Đurđevca i njihova udomljena djeca boravili su na 9. nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji, koji je održan na izletištu obitelji Matković na Ključić Brdu. Đurđevačka udruga u svibnju je postala najmlađom članicom Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, koji kao nacionalna neprofitna udruga udomitelja ima za cilj poticanje i pružanje podrške razvoju  i praksi kvalitetnog udomiteljstva djece u Republici Hrvatskoj.
Na skupu se okupilo rekordnih 439 sudionika iz čak 11 županija. Prilikom otvorenja, 10. rujan proglašen je Danom udomitelja, na koji će se narednih godina organizirati ovo tradicionalno udomiteljsko okupljanje.
Održan je i okrugli stol o profesionalizaciji udomiteljstva, temi koja se već dugo provlači u raspravama, ali u praksi nikada nije zaživjela. Želja sudionika je da se udomiteljstvo prizna kao profesija te da udomitelji koji nisu stekli radni staž po nekom drugom osnovu, to steknu po osnovu udomiteljstva. Stoga udomitelji s posebnjom pažnjom prate ovu temu, koja se nalazi na radnoj skupini u Ministarstvu socijalne politike i mladih i o kojoj će se održati konferencija krajem rujna.
Odlazak đurđevačkih udomitelja i udomljene djece na skup omogućio je Grad Đurđevac,  ističe Dubravka Čordašev, predsjednica udruge te naglašava, kako postoji ideja da se jedan od sljedećih nacionalnih susreta udomitelja Hrvatske održi i u našem gradu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live