Novosti

Otvorena izložba „Koprivničanci u Domovinskom ratu“

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice početka agresije na Hrvatsku i obrambenog Domovinskog rata, u predvorju zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici otvorena je izložba pod nazivom „Koprivničanci u Domovinskom ratu“, a otvorenju je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.
Izložbu je organizirao Državni arhiv u Varaždinu, a pozdravne riječi uputio je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković koji je posebno naglasio kako je „ova izložba prvenstveno nastala kao podsjetnik  na to što se dogodilo prije 25 godina u Hrvatskoj“.
O samoj izložbi i prikupljanju fotografija govorio je ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu Damir Hrelja te pri tom naglasio važnost ove izložbe „jer se na taj način šalje jasna poruka o tome što se događalo u povijesti Hrvatske i odaje se počast svim poginulim za Hrvatsku državu“.
Zadovoljstvo ovom izložbom istaknula je i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, zahvalila je svima na organizaciji ove hvalevrijedne izložbE.
Prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec koja je ujedno zahvalila svima na sudjelovanju i održavanju ove izložbe nakon čega je umirovljeni pukovnik, dragovoljac te ratni zapovjednik koprivničke 117. brigade Dragutin Kralj službeno otvorio izložbu.
U sklopu izložbe predstavljen je izbor iz fotografskog gradiva koji svjedoči o sudjelovanju građana Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije na svim ratištima diljem Republike Hrvatske, a cilj ove aktivnosti je ukazati na potrebu čuvanja i vrednovanja gradiva koje predstavlja važan dio memorije o Domovinskom ratu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live