Novosti

Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori na državnim natjecanjima u školskoj godini 2015./2016.

Župan Darko Koren održao je prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima provedenim u školskoj godini 2015./2016., a prijemu je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Tom su prigodom učenicima i njihovim mentorima uručene novčane nagrade u iznosu od sveukupno 123.033,35 kuna, a prije same podjele pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki uputila je čestitke nagrađenima te se osvrnula na broj učenika koji je sudjelovao na natjecanjima:

Ove godine ukupno je 1863 učenika i 453 mentora sudjelovalo na provedena 23 natjecanja u znanju i 12 u sportskim disciplinama na županijskoj razini. Od svih sudionika županijskih natjecanja, 126 je pozvano na državnu razinu natjecanja, a oni koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto danas su ovdje.“

Čestitke nagrađenima uputio je i župan Darko Koren istaknuvši:

„Ovaj naš tradicionalni susret kojeg upriličujemo i nagrade koje dodjeljujemo su simboličan pokazatelj našeg mišljenja, vrednovanja, znanja i truda, a Vi ste ovdje prisutni po tom kriteriju. Zahvaljujem se i čestitam Vam svima, prije svega učenicima koji su osvojili ove divne rezultate, profesorima, ravnateljima kao i roditeljima. Mi kao lokalna zajednica imamo ulogu stvaranja boljih uvjeta za rad svih Vas i u tome se i trudimo koliko god možemo. Želio bih još reći da sama činjenica da ste ovdje u ovoj prostoriji govori puno i zato Vam još jednom čestitam i zahvaljujem na svim Vašim uspjesima i rezultatima koje ste postigli u ovoj godini.“

Prilikom svog govora župan je dodao kako Koprivničko-križevačka županija puno ulaže u obrazovanje te kako su trenutno u završnim fazama izgradnje i dvije osnovne škole Sokolovac i Legrad.

Ove godine, u pojedinačnoj konkurenciji prva mjesta osvojilo je šest učenika, 16 ih je osvojilo drugo mjesto dok je treće mjesto osvojilo 12 učenika. U ekipnoj konkurenciji ukupno dvije ekipe osvojile su prvo mjesto, šest ih je osvojilo drugo mjesto dok su tri ekipe osvojile treće mjesto, a ukupno su nagrađena i 33 mentora.

Koprivničko-križevačka županija financirala je i troškove organizacije županijske razine natjecanja odnosno prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje s oko 180.000,00 kuna.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live