Novosti

Župan Koren održao prijem za povjesničara Nikolu Cika

Župan Darko Koren u sjedištu Koprivničko-križevačke županije upriličio je prijam za Nikolu Cika iz Đurđevca, a povodom dodjele nagrade „Ferdo Šišić“ za najbolji diplomski rad iz povijesti u Hrvatskoj.

Župan je Nikoli Ciku čestitao na osvojenoj nagradi te pohvalio njegov trud, rad i društveni angažman istaknuvši važnost mladih i obrazovnih ljudi koji doprinose i promoviraju Koprivničko-križevačku županiju, a zahvalu je uputio i profesoru Hrvoju Petriću koji mu je bio velika podrška u radu.

Zahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci uputio je i sam Nikola Cik istaknuvši kako mu je izuzetno drago što je Županija prepoznala njegov rad: „Nagrada je vrlo poticajna i obvezujuća za daljnji rad.“

Profesor Hrvoje Petrić naglasio je zadovoljstvo što je Koprivničko-križevačka županija podržala ovaj projekt te dodao kako je i sam talent važan jer je prema riječima profesora s katedre povijesti Nikola jedan od najtalentiranijih studenata u povijesti.

Nikola Cik napisao je diplomski rad na temu „Ekohistorija Đurđevca i Virja u drugoj polovici 18. stoljeća“ u kojem je poseban naglasak pridao istraživanju međuodnosa Đurđevca i Virja te okoliša koji je oblikovao tri geografska elementa, rijeku Dravu i njezine zaobalne vode, Đurđevačke peske te Međurečku goru odnosno današnju Bilogoru.

Važno je napomenuti da je diplomski rad objavljen i obliku knjige za koju je financijsku potporu dala i Koprivničko-križevačka županija, a prijemu je uz župana Korena prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live