AktualnoDogađajiKulturaNovostiVijestiVijesti iz Koprivnice

Najveći sajam naive, 30. Podravski motivi idući vikend stižu u Koprivnicu

U Koprivnici je predstavljen program tradicionalnih 30. Podravskih motiva, najvećeg sajma naivne umjetnosti na otvorenom, koji će se održati 30. rujna i 1. listopada na trgu u Koprivnici.
Posjetitelji će moći uživati u djelima nastalim u maniri naive, folkloru, moštu i kestenima, ali i zabavnim, gastro sadržajima podravskog kraja.

Direktor TZ Grada Koprivnice Renato Labazan rekao je kako je Podravski identitet rascjepkan. “Na na Motivima pokazujemo cijelu baštinu našega kraja. Novost je jesensko ruho manifestacije, koja je iz ljetnog preseljena u ovaj termin zbog veće posjećenosti i kvalitetnije ponude koju u Podravini pruža upravo to godišnje doba, rekao je Labazan, misleći pritom na mošt i kostanje koji će biti nezaobilazan dio događaja.” – zaključio je Labazan.

Naivno slikarstvo predstavio je Zlatko Kolarek, predsjednik Udruge slikara i kipara naive Hlebine, folklorni dio predsjednica KUD-a Srce Maja Raščane, a o starim podravskim zanatima govorio je predsjednik Udruge Anno Domini, Dragutin Jeđud.

Spomenimo kako će na 30. Podravskim motivima domaći folklor predstaviti Folklorni ansanbl Koprivnica, a u izvornim nošnjama folklorne skupine iz Slovenije i Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije.

Detalji o jubilarnim 30. Podravskim motivima, bit će tema emisije Podravske steze u ponedjeljak, s početkom u 17:30.

Tekst i foto; Silvija Zidar

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live