AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Studijski posjet nastavnika Strukvne škole Đurđevac fakultetu elektrotehnike, računalstva i informatike Maribor

Nastavnici Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac odradili su drugo studijsko putovanje u sklopu projekta “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu”.

Ovaj put studijsko putovanje bilo je u Mariboru gdje su nastavnici obišli Fakultet elektrotehnike, računalstva i informatike – FERI.

Predstavnici fakulteta prisutnima su predstavili fakultet, mogućnosti koje fakultet nudi, strukturu fakulteta te mogućnosti suradnje sa srednjim školama. Fakultet elektrotehnike, računalstva i informatike – FERI prostire se na preko 22.000 metara kvadratnih prostora, broji oko 315 zaposlenika te je jedan od najvećih fakulteta u Republici Sloveniji.

U sklopu fakulteta je 8 različitih instituta – institut za automatizaciju, računalnu znanost, informatiku, elektroenergetiku, elektroniku i telekomunikacije, robotiku, matematiku i fiziku i medijsku pismenost, a cijeli fakultet podijeljen je na 30 laboratorija u kojima se odvija praktična nastava.

Nakon kratkog uvoda, vodio se razgovor o mogućnostima suradnje između dviju škola i fakulteta kroz Erasmus+ programe i ostale EU projekte, a nakon razgovora nastavnici obje škole obišli su neke od praktikuma i laboratorija.

IZVOR: Strukovna škola Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live