Novosti

Nastavak uređenja Doma kulture u Đurđevcu: započeli radovi na uređenju okoliša, a izgradit će se ljetna pozornica i amfiteatar

Početkom godine završeni su radovi na energetskoj obnovi Doma kulture u Đurđevcu, a novoobnovljena zgrada je samo nastavak projekta uređenja zgrada u samom središtu grada.
Nakon završetka radova na energetskoj obnovi Doma kulture, Grad Đurđevac je prijavio i uređenje okoliša oko zgrade na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Vrijednost projekta iznosi nešto više od 703.000,00 kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 127.000,00 kuna dok je ostali dio osiguran u proračunu.
Prošli tjedan potpisani su ugovori s izvođačem radova, a nakon uvođenja u posao krenuli su i prvi radovi.
Ispred zgrade Doma kulture projektom će se urediti postojeći okoliš, a predviđa se zamjena postojećeg opločenja koje je u izrazito lošem stanju, obrada postojećih zidanih klupa, proširenje podesta ispred ulaza koji će služiti kao ljetna pozornica za održavanje predstava i gradskih manifestacija.
Nasuprot novoformirane pozornice nalazit će se i novoizgrađena klupa-gledalište. Prostor će se od postojeće ulice Vladimira Nazora odvojiti izgradnjom dvije zone zelenog pojasa, posadit će se nova platane, a obnoviti će se i javna rasvjeta.

  • Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato nam je plan urediti i preostali dio Doma kulture u kojemu borave i djeluju naše udruge. Urediti ćemo i okoliš u stilu uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora, izgraditi amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati brojne kulturne i glazbene manifestacije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live