Novosti

Nastupni posjet veleposlanika Indije Sandeepa Kumara Županijskoj upravi

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija Sandeep Kumar posjetio je danas Županijsku upravu gdje su ga primili župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.

S brojem stanovnika te veličinom Koprivničko-križevačke županije veleposlanika je upoznao župan posebno naglasivši kako spada u red gospodarski jačih i žilavijih županija. Župan je dodao kako su tradicija i kultura izuzetno važni te kako je Županija poznata po naivnoj umjetnosti.

Veleposlanik je zahvalio županu na prijemu te istaknuo kako nije moguće sjediti samo u Zagrebu već mu je cilj upoznati sve županije kako bi se pored političkih razvile i čvrste gospodarske veze.

Nakon uvodnog dijela, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac održao je prezentaciju gdje je prikazao geografski položaj te prometnu povezanost Koprivničko-križevačke županije, broj poduzeća na području Županije s posebnim naglaskom na potencijal razvoja gospodarstva, a veleposlanika je najviše dojmio Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Veleposlanik je istaknuo kako vidi da je Koprivničko-križevačka županija jedna od jačih u području energetske učinkovitosti, a osvrnuo se i na projekt izgradnje 100 pametnih gradova u Indiji koji će koristiti postojeće resurse, a moći će se obraniti i od klimatskih neprilika.  Dodao je da će vidjeti postoji li mogućnost za pokretanje suradnje između gradova u Indiji i Županije s obzirom da u Koprivničko-križevačkoj županiji postoje primjeri dobre prakse na polju energetske učinkovitosti i zbrinjavanja otpada.

Župan i veleposlanik osvrnuli su se i na tvrtku ACG Lukaps d.o.o. kao primjer dobre suradnje između Indije i Hrvatske te su zaključili kako postoje brojne opcije suradnje i na ovom prostoru.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live