Novosti

Župan Koren održao prijem za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice

Župan Darko Koren održao je prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije povodom dana hrvatskih vatrogasaca koji se obilježava danas te Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca koji se obilježava 5. svibnja.

Na samom početku župan Koren čestitao je svim vatrogascima njihov dan, osvrnuvši se na napredak vatrogastva u svim segmentima te pohvalio trud i rad vatrogasaca, posebice za vrijeme migrantske krize. Poželio je Vatrogasnoj zajednici puno uspjeha u budućnosti kao i još bolju suradnju sa Županijom.

„Sustav kojeg provode vatrogasci izuzetno je bitan za funkcioniranje cijelog našeg prostora. U prošloj godini koja je bila uvelike zahtjevna po pitanju migrantske krize dokazali ste da je vatrogasni sustav značajan i  hvala Vam na Vašem trudu i svemu onomu što činite za nas,“ istaknuo je župan.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović zahvalivši županu na razumijevanju i dugogodišnjoj potpori Vatrogasnoj zajednici. Predsjednik Matosović naveo je važna događanja u području vatrogastva, a posebno je istaknuo kako će se ove subote održati svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice na kojoj će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručiti Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski glavnom vatrogasnom zapovjedniku Republike Hrvatske, Slavku Tucakoviću. Pored toga, priznanja će dobiti i Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci te učenica Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice, Nika Novak za najbolji literarni likovni rad na natječaju koji je raspisala Hrvatska vatrogasna zajednica sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima, objasnio je predsjednik Matosović.

O radu i aktivnostima za prošlu i nadolazeću godinu prisutnima se obratio i vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan posebno istaknuvši smanjenje broja intervencija u ovoj godini kao i određen broj dislokacija na području priobalja, odnosno u Nacionalnom parku „Brijuni“, „Lastovo“ te na Otoku Pagu. Obavijestio je prisutne i o Državnom natjecanju za mladež koje će se održati 24. rujna ove godine u Puli kao i o Državnom natjecanju za odrasle koje će biti 1. listopada.

Ovom prijemu prisustvovali su i zamjenik župana Darko Sobota, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live